Presentkort: Stompafrukost för hela familjen. Var? I naturen. Ja, det gav vi nyss bort till en god vän i födelsedagspresent och i söndags infriade vi löftet om frukost med Stompa, ett slags tunnbröd.
Lagom till frukost kom våra vänner till foten av Falkberget, där Thomas och jag just gjort i ordning ett vindskydd mot vinden som ven över Yxningen. Vi fixade en grillplats och letade reda på en Stompasten, eftersom vi glömt bakskivan hemma.
Det var extra roligt att kavla deg på en sten än på en skiva hemifrån. Kavla, kavla, kavla, grädda, grädda. grädda. Med Muurikkan över elden gick det jättesnabbt att grädda bröd. Det bildas först bubblor när bakpulvret verkar och sen blir det vackert gyllenbrunt. Testa, testa, testa, det är så gott! Bara smör räcker för den goda smakens skull, men vi lassade på både kokta ägg och grönsaker. Stompa går också att grädda i torr stekpanna hemma, men det blir inte lika gott….